In 1992 is jongerenkoor Worship opgericht vanuit de Hervormde kerk in Zoetermeer. Hoogtepunten die de afgelopen 25 jaar zijn gepasseerd zijn onder andere de EO familiedag, Jubileumconcert, meerdere Kerstconcerten, het uitvoeren van “The Jerusalem Passion” en “The Kingdomsong”.

In de Hervormde kerk van Zoetermeer was er ook vraag naar een koor voor mensen vanaf 30 jaar. In 2005 is er een proef geweest door een projectkoor op te richten. Dit projectkoor zong voor het eerst tijdens het Kerstconcert in 2005 van Jongerenkoor Worship. Doordat er veel enthousiasme was om dit voortgang te geven, is in 2006 “Projectkoor Corazón” opgericht.

Worship betekent verering en aanbidding. Wij willen God groot maken met onze liederen. Corazón betekent hart. Dit geeft ook duidelijk de samenwerking met Worship aan. Vanuit ons hart willen we God eren.
Het repertoire bestaat veelal uit gospels en andere christelijke muziek speciaal voor koren. We geven eigen concerten maar ook werken we samen met andere koren en artiesten.

Projectkoor Corazón zong zowel tijdens zangdiensten in één van de Hervormde Kerken in Zoetermeer maar ook regelmatig samen met jongerenkoor Worship. In september 2010 werd het projectkoor Corazón definitief samengevoegd met het jongerenkoor Worship. Vanaf dat moment hebben we gewerkt onder de naam Worship & Corazón. In 2015 hebben we besloten de naam Corazón weer te laten vallen en verder te gaan als “Worship”.

Vanaf 2010 geven we ieder jaar voor het begin van de zomervakantie een groots praiseconcert, waarin we samen hebben gezongen met diverse landelijk bekende artiesten. Bekende namen zoals Grald Troost, Reni en Elisa Krijgsman, Marcel en Lydia Zimmer, Kinga Bán en Sharon Kips hebben zo in Zoetermeer hun opwachting gemaakt. Ook hebben we samengewerkt met andere koren, zoals One Voice uit Ridderkerk en Laetare uit Burgh-Haamstede.

Iedereen vanaf 13 jaar is van harte welkom om mee te komen zingen met ons koor. Voor jongere kinderen is er “Worship kids”. Dit kinderkoor doet als projectkoor mee met de optredens van het “grote” Worship.

Dirigent

Willemdirk van den Berg, geboren 27 april 1967, is al ruim 20 jaar actief als koordirigent. Hij heeft Muziekwetenschappen aan de RUU gestudeerd, met als keuzevakken: koor- en orkestdirectie en de zangstem. Daarnaast heeft hij bij de SNK diverse koordirectiecursussen gevolgd, alsmede cursussen bij de Kurt Thomas Stichting. In de tweede fase heeft hij zijn eerste graads onderwijsbevoegdheid voor muziek gehaald. Naast het ‘runnen’ van zijn eigen prive-muziekschool in Oud-Beijerland geeft hij 10 uur per week muziekles in het voortgezet onderwijs te Rotterdam (Calvijn). Willemdirk van den Berg is sinds 2005 dirigent van het koor.
Naast ons koor dirigeert hij nog drie andere koren:

  • Laetare uit Burgh-Haamstede
  • O en U uit Brandwijk
  • One Voice uit Ridderkerk
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail